voor contact 06-24876212

Podocare-Rozenburg

Uw medische pedicure, en schoonheidssalon.

Reuma en voetzorg
De voeten van reumapatiënten vragen extra zorg. Door de reumatische aandoening zijn ze vaak kwetsbaarder en gevoeliger. Regelmatige behandeling door een medisch pedicure  of een pedicure met de aantekening Reumatische Voet is raadzaam, zo kunt u voetproblemen voorkomen.
Klachten en reuma symptomen voeten
Reuma vergroot de kans op voetproblemen. Zo kan de voorvoet breder van vorm worden, waardoor drukplekken aan de binnen- en/of buitenzijde van de voet ontstaan. Daarnaast leidt medicijngebruik of de aandoening zelf soms tot extra problemen, zoals een dunner wordende huid of wondjes die sneller ontsteken.
Wanneer het vetkussen onder de bal van de voet dunner wordt en/of wanneer het schoeisel niet goed past, treedt vaak ongewenste eelt- en likdoornvorming op aan de voeten. Dit kan ook worden veroorzaakt door een afwijkende stand van de voet en/of tenen, waardoor de tenen scheef of over elkaar heen groeien. Dit heeft hamertenen, klauwtenen of ruitertenen tot gevolg.
Krijgen uw tenen te weinig bewegingsvrijheid of komen ze in de verdrukking, dan kunt u te maken krijgen met:
 • brokkelige nagels en/of verdikte nagels
 • ingroeiende nagels
 • eeltvorming onder de nagels
 • ‘schuurpapier’ nagels (ondoorzichtig, ruw, bros en gespleten)
 • verkleuringen van de nagel
 • eelt en/of likdoorns
Oorzaken waardoor de voeten van reumapatiënten vaak extra gevoelig zijn:
 • gewrichtsontstekingen
 • slijmbeursontstekingen
 • pees(schede)ontstekingen
 • ‘slijtage’ in de gewrichten
 • standsveranderingen
 • wonden of drukplekken
Wat kunt u zelf doen?
Heeft u een reumatische aandoening, dan is het belangrijk om gedoseerd zoveel mogelijk in beweging te blijven. In overleg met uw behandelaar kunt u uitzoeken welke vorm van beweging voor u het meest geschikt is. Controleer uw voeten dagelijks op, wondjes, blaren en eelt. Houd daarnaast de conditie van uw nagels en huid in de gaten.
Nog een aantal andere tips:
 • draag dagelijks schone wollen of katoenen sokken
 • was uw voeten dagelijks met handwarm water en droog uw voeten goed af, vooral ook tussen de tenen
 • neem geen voetenbadjes
 • knip uw nagels recht af (niet de hoekjes wegknippen) en knip ze vooral niet te kort
 • voorkom druk en wrijving door niet op blote voeten te lopen
 • smeer uw voeten dagelijks in met lotion of olie op hydrofiele basis, maar niet tussen de tenen om de kans op wondjes door een weke huid te voorkomen
 • zorg voor goed passende schoenen, het liefst van soepel leer en zonder drukkende stiksels
 • draag het liefst schoenen met veters of klittenbandsluiting, zodat u ze losser kunt doen wanneer uw voeten opzwellen
 • koop uw schoenen in de namiddag wanneer uw voeten enigszins zijn opgezwollen. Zo voorkomt u dat u te smalle schoenen koopt.
 • verwijder eelt en likdoorns niets zelf, maar breng regelmatig een bezoek aan de medisch pedicure
Behandeling van de voeten van reumapatiënten
Heeft u reuma, laat uw dan voeten regelmatig behandelen door een medisch pedicure ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Pedicures of door een pedicure met de aantekening Reumatische Voet. Zij behandelt uw likdoorns, eelt of nagelproblemen en beschikt over kennis over uw reumati Heeft u reuma, laat uw dan voeten regelmatig behandelen door een medisch pedicure ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Pedicures of door een pedicure met de aantekening Reumatische Voet. Zij behandelt uw likdoorns, eelt of nagelproblemen en beschikt over kennis over uw reuma sche aandoening, dus weet waar op te letten. Er zijn diverse drukregulerende technieken mogelijk, waarbij een locatie drukvrij wordt gemaakt. Denk hierbij aan een orthese, waarbij drukplekken op of tussen de tenen kunnen worden verminderd of voorkomen. De medisch pedicure voorziet u bovendien van advies op het gebied van huidverzorgingsmiddelen en schoenkeuze. Mocht het nodig zijn, dan kan de medisch pedicure u doorverwijzen naar de volgende discipline.
Vergoeding behandeling medisch pedicure
Als u als reumapatiënt naar een medisch pedicure gaat, komt u misschien in aanmerking voor een vergoeding van (een deel van) de behandelingskosten. Informeer van te voren bij uw zorgverzekeraar. Meer informatie vindt u op de website van ProCert KwaliteitsRegistratie voor de Pedicure.
Medisch pedicure in de buurt
Bent u op zoek naar een medisch pedicure aangesloten bij ProVoet? Ga dan naar ‘Pedicure in de buurt’ (specialisaties staan vermeld). U kunt hier ook controleren of de medisch pedicure is ingeschreven in de KwaliteitsRegistratie voor de Pedicure. Bij podocare Rozenburg kunt u terrecht
Meer informatie over reuma vindt op de website van het reumafonds en de reumabond.
www.reumafonds.nl en www.reumabond.nl.
De medisch pedicure houdt zich, net als de pedicure, bezig met de verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Daarnaast voert de medisch pedicure ook specialistische behandelingen uit, zoals de behandeling van de risicovoet, waarbij ten gevolge van een ziekte (o.a. diabetesreuma, spasticiteit, kanker) of andere oorzaken (o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties. Afhankelijk van de klachten van de cliënt voert de medisch pedicure de passende specialistische behandeling uit. Zij kent de juiste technieken, materialen en werkvolgorde. Om locaties aan de voet drukvrij te leggen past ze ondermeer anti-druktechnieken toe. Ook voor nagelprothesen- en reparaties kunt u bij een medisch pedicure van Wittepoel terecht. Om de nagel te reguleren plaatst ze nagelbeugels. Ook is de medisch pedicure op de hoogte van de verschillende contra-indicaties, waarbij deze behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering. De medisch pedicure weet wanneer zij moet doorverwijzen naar andere disciplines.
Alle (medisch) pedicures voldoen aan de strenge eisen en zijn vermeld in het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP). Voor zorgverzekeraars biedt registratie in het KRP garantie voor de kwaliteit van de geregistreerde pedicures. Om te kunnen blijven voldoen aan de eisen en voorwaarden worden onze pedicures continu bijgeschoold. Uw voeten zijn bij Podocare Rozenburg in goede handen. Naast deze registratie bij het KRP zijn onze pedicures ook getoetst en lid van ProVoet, branche organisatie voor pedicures.

● Podocare Rozenburg.
● KVK 53056647
● Vestigingsnr. 000022942114
● Mw J Aschoff-Stiermanlaan 47
● 3181PN 
● Rozenburg
●  0624876212

 

Medisch Pedicure Podocare Rozenburg.

Schoonheidsverzorging,

Webdisign; Paul Hinskens
Startpagina Hinskens